Back To The Future


31 mart'ta Belediye seçimleri ile aslında halk Cumhur Başkanına mesajı verdi. Bu iş böyle yürümez!.
Cumhur Başkanı Erdoğan'ın konumunu koruyabilmesi, bu kötü durumdan kurtulmasının tek çaresi, artık bu saçma ve tıkanan tek adam rejiminden vaz geçip 'Trias Politica' ya yani parlamenter rejime geri dönüp, yeniden güçler ayrılığını yerli yerine oturtturmasıyla mümkündür.
Erdoğan'ın seçim sonuçlarından çıkan mesajı aldığı, bu günlerde harıl harıl çıkış yolları aradığı biliniyor. Zira ülkede her şeyin kötü gittiğini artık dağdaki çoban Süleyman dahi görüyor. Cumhur Başkanının; Demiri soğutmak, 81 mln.la kuçaklaşmak sözleri de bunun göstergesi. Ak parti kadrosu da kendi içinde şiddetli tartışmalar, kopmalar yaşıyor. Huzursuz kadrolar çıkış yolu arıyor.
Ancak Ak Parti,nin ortalığı fena bulandıran bir ortak ile başı dertte. Bahçeli'nin Antalya konuşmasında vurguladığı 1881 saçmalığı ve %19 yaklaşan bir oyum var, seninki de %30 dikkat et demesi de aslında Erdoğan'a bir mesajdı. Çünkü Erdoğan'ın çıkış arayışlarında MHP ile ittifakın artık bittiğine inanmakta olduğunu görüyor.
Tüm bu olaylar gelişirken, Kılıçtaroğlu'na yapılan linç girişimi de MHP tabanından örgütlenmiş bu hoşnutsuzluğun, korkunun neticesi bir tezgahtı.
Bu manidar linç olayı gerçekte Kılıçtaroğlu'ndan çok, kötü gidişe çare arayan, CHP ile anlaşmaya yönelen AK Parti dolayısı ile Cumhur Başkanına yönelik bir eylemdir.
Son günlerde bazı AK Partililerin (hoşnutsuzların) yeni bir parti kurma çıkışları da AK Parti nin zor durumunu daha da zora sokuyor. Erdoğan bu nedenden CHP ile Hükümeti paylaşabilir.
Ancak bu tek adam rejimi ile olacak iş değil. Aksi takdir de CHP böylesi bir ittifaka yanaşırsa kendi ayağına sıkmış olur. Buna inanmak güç.
Sonuç olarak bu durumdaki bir Hükümet yeni bir seçime tek başına girmeyi göze alamaz. işte bundan dolayıdır ki Erdoğan CHP ile yakınlaşmaya 'Türkiye ittifakı' diye bir çare ile süreci devam ettirmek istiyor.
Bu durumu AK Parti kulislerinden yazanlar da dillendiriyor. Ancak Erdoğan'ın siyasi alandaki manevraları hiç hesaplanmayacak çıkışları da biliniyor. Yani önümüzdeki günlerde neler olur biter kestirmek zor olsa da görülen o ki, Cumhur Başkanı Erdoğan'ın Cumhur başkanı olarak devam etmesi için tek çare tek adam rejiminden ödün vererek tekrar parlamenter rejime dönüp CHP ve HDP ile anlaşmak gibi görünüyor.
Söylentilere göre AK Parti böylesi bir teklifi iki hafta önce CHP ye götürmüş ve konu konuşuluyormuş. CHP buna yaklaşır mı? yaklaşırsa hangi şartlarda evet der bunu hep birlikte önümüzdeki yakın zamanda göreceğiz. Böylesi bir durumda bundan en çok etkilenecek olanlar ise, son günlere kadar Erdoğan'ı destekleyen MHP ve Vatan Partisi olacak.
Son günlerde seslerini yükseltmeleri de sanırım bu nedenden.
Sanıyorum yakın bir gelecekte Türkiye tekrar sil baştan yapacak. Trias Politica tekrar gündemimize oturacak. Bir anlamda 'Back To The Future'
Bahar olsun.,
A.Palaz

Yorumlar

Popüler Yayınlar